Консултанти

Проф. д-р Христо Цеков е специалист неврохирург в София. Завършил е медицина МУ-София през 1972 година. Има две специалности – „Обща хирургия“ и „Неврохирургия“. Специализирал е в Русия, Германия и Австрия. В продължение на дълги години е работил в УМБАЛ Александровска и УМБАЛ Свети Иван Рилски. Д-р Цеков има 40 години стаж като специалист Неврохирург. Специализиран в хирургичното лечение на тумори на централната и периферна нервна система, съдови заболявания, аневризми, заболявания на гръбначния стълб, дискови хернии, стенози, стабилизации на гръбначния стълб, черепно-мозъчни травми и травми на гръбначния стълб. Вътрешна хидроцефалия, спина бифида, краниостенози, кисти и други малформации в детската възраст. Неврохирургична оперативна дейност : Детска неврохирургия – хидроцефалия, спина бифида, краниостенози и др. малформации; Невроонкология – тумори на главния и гръбначен мозък и стълб; Мозъчносъдови заболявания- аневризми, съдови малформации, хематоми, инсулти, каротидни стенози; Дегенеративни и травматични заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък – дискови хернии, спинална стеноза, спондилолистези и други деформации; Функционална неврохирургия – епилепсия, болеви синдроми, дискинезии, дистонии и Паркинсонова болест; Абсцеси; Паразитози; Присаждане на стволови клетки за лечение на следтравмени вродени и дегенеративни увреждания на централната нервна система; Хирургия на периферната нервна система.Проф. д-р Цеков извършва разнообразни неврохирургични интервенции с голяма и много голяма сложност.

Проф. д-р Хр. Цеков (неврохирург) – приема пациенти всеки понеделник и сряда между 14:00 и 18:00 часа с предварително записан час.

 

 

 

Д-р Георги Дамянов е ортопед-травматолог, чиято дейност е свързана с лечение на заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. Д-р Дамянов е изпълнителен директор на СБАЛТОСМ „Проф.Д-р Димитър Шойлев“ ЕАД – една от водещите клиники в лечението и превенцията на спортни травми, акредитирани от FIFA.

 

 

Доц. д-р Владимир Наков завършва медицина през 1992 г. в Медицинска академия – София. Специализира „Неврохирургия“ към Катедрата по Неврохирургия на МА-София под ръководството на проф. д-р М. Маринов, дмн. Придобива специалност Неврохирургия през 2000 г. След завършването си през 1992 г. работи по разпределение като участъков лекар в Костенец. От 1993 до 2010 г. работи като лекар ординатор в Клиниката по Неврохирургия на УМБАЛ „Св. Анна“. От 2010 до 2012 г. е старши ординатор в същата клиника. През 2012 г. е назначен за началник на отделение към Клиника по Неврохирургия във Военномедицинска академия. От 2016 г. е част от екипа на Клиниката по Неврохирургия на Токуда Болница София. Доц. д-р Наков е преминал редица специализирани обучения в областта на Неврохирургията в България и чужбина. През 2008 г. завършва курсове по третиране на дегенеративна дискова болест и третиране на гръбначни травми (AO Spine), а през 2011 г. преминава курс по третиране на гръбначни фрактури чрез миниинвазивни техники – EACCME в Лондон, Великобритания и курс по съдова микрохирургия в Лаборатория по микрохирурия, Университетска болница, Цюрих, Швейцария. През 2015 г. преминава курс по микрохирургия на черепната основа в Медицински университет, Копенхаген, Дания. През 2015 г. доц. Наков придобива научна и образователна степен „Доктор“ по научна специалност „Неврохирургия“ с дисертация на тема: „Резултати от ранното оперативно лечение на руптурирали мозъчни аневризми“ под ръководството на проф. д-р Т. Ефтимов, дм. Професионалните интереси на доц. Наков са насочени в областта на съдовата неврохирургия, невроонкологията, лечението на тригеминална невралгия и лечението на дискова болест. Доц. Наков е член на Българското дружество по Неврохирургия и Congress of Neurological Surgeons (CNS).

Доц. д-р В. Наков (неврохирург) – приема пациенти всеки вторник и четвъртък между 14:00 и 18:00 часа с предварително записан час.

 

ЗАПИШЕТЕ ЧАС СЕГА!

Д-р Йосиф Пейчев е специалист кардиолог. Завършва медицина в МУ „д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна. Специализира кардиология в Клиника по кардиология на МИ-МВР, гр. София и придобива специалност през 2020 г. Член на БЛС и българското кардиологично дружество. Притежава сертификат за ехокардиография. Взема участие в български и международни конгреси в областта на кардиологията. Притежава опит в диагностицирането, лечението и проследяването на пациенти със сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, клапни сърдечни заболявания, ритъмни и проводни нарушения, заболявания на перикарда и миокарда. Към момента продължава работа като лекар кардиолог в Клиника по кардиология на МИ-МВР, гр. София.

Д-р Й.Пейчев (кардиолог) – приема пациенти всеки петък между 14:00 и 18:00 часа с предварително записан час.

 

Доц. д-р Марин Генчев е специалист неврохирург. Той завършва медицина във Виенския
Университет, Австрия, където получава специалност по неврохирургия. В периода 1999 – 2001
работи в Университетската болница на Виенския Университет, а от 2001 до 2004 година – в
Националния институт за изучаване на болестите на мозъка, Националните Институти по
Здравеопазване на САЩ, Бетезда, Мериленд.

Доц. Генчев преминава всички стъпки в лекарската кариера от специализант в Университетската
болница на Виенския университет до началник на Клиниката по неврохирургия УМВАЛ "Св. Анна".

От април 2016 започва работа в собствена амбулатория за лечение на гръбначни заболявания в
София. От 2011 година е началник отделение в Клиниката по неврохирургия, Клиникум Идар-
Оберщайн, многопрофилна болница към Университета "Йоханес Гутенберг" в Майнц, Германия.

От 2015 година е доцент по неврохирургия към Университета "Рупрехт-Карлс" в Хайделберг,
Германия.

Доц. Генчев има обширен опит в областта на неврохирургията и по-специално в гръбначната
хирургия и хирургия на болката. През 2014 в списание Neuromodulation публикува оригинална
операционна техника за лечение на илеосакралната болка с невростимулация. В периода 2011-
2014 година д-р Генчев ръководи международен екип от учени от България, Германия и Австрия
при изследването на първичните злокачествени тумори на мозъка. Последни резултати са
публикувани в списание Cancer през 2014 година.

Д-р М. Гечев ще извършва нов терапевтичен метод срещу болки в кръста. Лечението се провежда с една единствена инжекция:

-Повече инфо >> https://mdlrusev.com/лаборатории-русев-предлага-нов-тер/

 

 

Д-р Георги Светломиров Петров е специалист неврохирург, завършил медицина в МУ  „Пловдив“. Работи в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ „Света Анна“ София и  МБАЛ „Пазарджик“ от повече от 10 години. С изключителен опит в спиналната неврохирургия – дегенеративни, травматични и неоплазмени болести на гръбначен стълб и гръбначен мозък; с опит в краниалната неврохирургия с най-модерни технологии – невронавигация , ендоскопски и ехографски асистирани оперативни интервенции.  Специализирал мини инвазивна спинална неврохирургия и озонотерапия в Тревизо Италия.

 

 

Д-р Емануил Найденов е един от най-добрите родни неврохирурзи, получил международно признание за разработка на лечение на злокачествени мозъчни тумори. С професионални интереси в сферата на невроонкологията, дегенеративните заболявания на гръбначния стълб, заболяванията на периферните нерви и хирургия на болката. От 2004г. насам е неврохирург-ординатор в УМБАЛ „Св.Иван Рилски“.

 

 

ЗАПИШЕТЕ ЧАС СЕГА!

ДИАГНОСТИКА НА СЪРЦЕ
This is default text for notification bar